Po Praze doručujeme i VEČERNÍM ROZVOZEM za 200,- Kč

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Ingredience:

  • 400 g těstovin (např. spaghetti nebo fettuccine)
  • 150 g pancetty
  • 2 velká vejce, jen žloutky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Česnek (volitelně, pro přidání chuti)
  • Čerstvá petržel (na ozdobení, volitelně)

Postup:

  1. Vaření těstovin: V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte těstoviny podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Smažení pancetty: Mezitím na velké pánvi osmažte pancettu na střední teplotě, dokud nebude zlatavá a křupavá. Pokud chcete, můžete přidat jemně nakrájený česnek a opékat další minutu.
  3. Připravení omáčky: V misce prošlehejte vejce a přidejte strouhaný parmazán. Ochuťte solí a černým pepřem.
  4. Spojení ingrediencí: Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je, ale nechte si trochu vody z vaření. Přidejte těstoviny do pánve s pancettou a dobře promíchejte. Následně pomalu přimíchejte vaječnou směs, důkladně promíchejte a případně přidejte trochu vody z těstovin, aby byla omáčka krémovější.
  5. Podávání: Podávejte horké, posypte dalšími strouhanými parmazánem, čerstvě mletým pepřem a případně ozdobte nasekanou petrželí.

Tipy:

  • Ujistěte se, že vejce nejsou vařena příliš dlouho, aby zůstala krémová.
  • Použití kvalitního parmazánu zvýší chuť pokrmu.